Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Καταρράκτης Πεντέλης: Πηγή φυσικής ομορφιάς και δροσιάς

Καταρράκτης Πεντέλης: Πηγή φυσικής ομορφιάς και δροσιάς

Μη μου στεναχωριέστε οι Αθηναίοι βλέποντας ότι αρχίζει να ζεσταίνει ο καιρός και δεν έχετε χρόνο και χρήματα για αποδράσεις σε παραλίες.


Αγαπήστε το περιβάλλον
Υπάρχει ένας μικρός παράδεισος δροσιάς στο βουνό της Πεντέλης, που μπορείτε να επισκεφτείτε ανά πάσα στιγμή, για να χαλαρώσετε και να κάνετε συγγενείς και φίλους να σας ζηλέψουν αφόρητα.
Για να χαρούν αυτή την ομορφιά και τα παιδιά μας
Περπατήστε στο δρόμο και αφουγκραστείτε το τρεχούμενο νερό 
Ούτε δέκα λεπτά από την πλατεία της Παλαιάς Πεντέλης, ακολουθώντας τη λεωφόρο Καλισσίων και έπειτα Αχαιών θα βρεθείτε στον κρυμμένο καταρράκτη της Πεντέλης, ο οποίος παρά τις περιβαλλοντικές καταστροφές, όπως οι αμέτρητες πυρκαγιές που μαστίζουν κάθε χρόνο την Πεντέλη, αλλά και την αλόγιστη ανθρώπινη παρέμβαση, προσπαθεί να επιβιώσει και να δώσει πνοή ζωής στη γύρω χλωρίδα και πανίδα. Μπορεί να έχει συρρικνωθεί, να έχει μπαζωθεί, να έχει δεχθεί τα απορρίμματα των γύρω περιοχών που φέρνουν οι βροχές, αλλά και κάποιοι επισκέπτες που δεν τον σέβονται, αλλά προσπαθεί να είναι εκεί όλη τη χρονιά με τρεχούμενο κρύο νερό, για να θυμίζει έστω και λίγο πόσο ωραία είναι η Αθήνα και πόσο πράσινη και όμορφη ήταν κάποτε η Πεντέλη. 
Πάρτε τα παιδάκια σας, καλά παπούτσια (ιδανικά τύπου trekking), τις φωτογραφικές σας και το αντηλιακό σας και καλά να περάσετε! 
Και μην ξεχνάτε: Πρέπει να σεβόμαστε το περιβάλλον και τη φύση, για να συνεχίσουμε να την απολαμβάνουμε! Οπότε φεύγοντας, μην αφήσετε απορρίμματα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου